O-ring Introduktion

O-ringar är en slags gummiförsegling med runt tvärsnitt.På grund av O-sektionen kallas den O-ring eller O-ring.Den började dyka upp i mitten av 1800-talet, när den användes som en förseglingselement av ånglok cylinder.


På grund av dess låga pris, enkla tillverkning, tillförlitliga funktioner och enkla installationskrav är O-ring den vanligaste mekaniska konstruktionen för försegling.O-ringen bär tiotals megapascaler (kilopounds) av tryck.O-ringar kan användas i statiska tillämpningar eller i dynamiska tillämpningar, vare sig det är& eller.101; det finns en relativ rörelse mellan komponenter, såsom axeln på en roterande pump och kolven på en hydraulisk cylinder.


Specifikationer och modeller för O-ringar omfattar i huvudsak specifikationer för uhso-ring, uhpo-ring, en ring, DHO-ring, kolvstång O-ring med hög temperatur, O-ring med högt tryck, korrosionsbeständig O-ring och slittålig O-ring.


Standarderna för O-ring omfattar främst GB 1235-76, GB 3452.1-92; japansk P-typ, G-typ, s-typ, SS / V-typ, F-typ; amerikansk as568, brittisk serie; europeisk serie


De tekniska kraven för O-ring omfattar krav på utseende, dimensionskrav och krav på materiell fysisk prestanda.


Kraven på utseende överensstämmer med GB / t3452.2-2007


Materiella krav som överensstämmer med Hg / t2579-2008


Måttskraven ska överensstämma med GB /t3452.1-2005


2024 Qingdao Bright Rubber & Plastic Co., Ltd Alla rättigheter förbehållna.